Wyatte - Road to Boshporus - October 2017
Wyatte - Road to Boshporus - October 2017

Cro-Mags prvi put u SrbijiSviđa ti se? Javi ostalima!

29.10.2017 – 20h
SKCNS Fabrika – Novi Sad
Cro-Mags (Nju Jork - SAD), First Flame (Novi Sad), War Engine (Novi Sad)


U nedelju, 29. oktobra, sa početkom u 20 časova u prostorijama SKCNS Fabrike, u Novom Sadu odigraće se neviđeni spektakl. Prvi put u svojoj tridesetšestogodišnjoj karijeri legendarni Cro-Mags dolaze u Srbiju, u organizaciji SKC Novog Sada.

Ovaj notorni hardcore/punk/metal bend je nastao davne 1981. godine u Nju Jorku i iza sebe imaju pet studijskih albuma. Jedan su od prvih bendova koji je kombinovao (heavy) metal muziku i hardcore/punk, pa ih neki smatraju rodonačelnicima metalcore-a. Isto tako, jedan su od prvih bendova koji se deklarisao kao pratilac Hare Krišna religijske organizacije. ’’The Age of Quarrel’’, kao prvi iz 1986. i ’’Best Wishes’’ iz 1989. godine predstavljaju dva najznačajnija albuma/remek dela benda, dok je prvi ujedno i lektira hardcore punk, a drugi lektira crossover muzike, sa posebnim oslanjanjem na heavy metal, što je predstavljalo izvesnu revoluciju na hc/punk sceni tada. Postava je fluidna i iz one početne, tj. sa prvog albuma, u bendu su još uvek samo pevač John Joseph McGowan i bubnjar Maxwell "Mackie" Jayson.

Bendovi podrške biće novosadski First Flame i War Engine. First Flame predstavlja treći bend novosadskog straight edge gurua Milomira Gluhajića, koji postoji od 2014. godine i iza sebe ima već dva albuma. War Engine takođe dolazi iz Novog Sada i postoji od 2009. godine, a na koncertu će nas, po svoj prilici, upoznati sa sadržajem svog novog, sveže objavljenog albuma ’’The Verdict’’.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti u Novom Sadu u ’’Mungos’’ CD šopu i u ’’Crnoj Ovci’’, dok su karte u Beogradu nabavljive u ’’Felix’’ music shop-u i FFF tattoo studiju. Fanovi iz ostalih gradova Srbije, što važi i za Novi Sad i Beograd, karte mogu nabaviti na Gigstix prodajnim mestima.

Promotivna cena ulaznice iznosi 1.300 dinara do 15. oktobra, dok je od 16. u opticaj ulazi redovna cena od 1.600 dinara. Na dan koncerta, na vratima SKCNS Fabrike, ulaznica će koštati 1.900 dinara.

Za dodatne informacije vezane za sam koncert i kupovinu ulaznica pratite sledeće linkove:
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva