Razočarenje ne vide "Budućnost ni u čemu"Sviđa ti se? Javi ostalima!


Nakon hvaljenog debija „Bez pardona“, objavljenog krajem juna, lebanski punk sastav Razočarenje započinje svoj jesenji probojni medijski atak video singlom “Budućnost ni u čemu”.

Ovo je njihovo drugo ekranizovano delo, pesma „Easy come, easy go“ predstavljena je već uz obaveštenje o albumu prvencu, gotovo u potrunosti stvoreno rukama i maštom (snimao, montirao i režirao) Saše Miljkovića. O svom novom audio-vizuelnom delu Razočarenje zajednički komentariše:

Spot smo snimali sami, Gagi nam je radio osnovne bend kadrove, a Johan, Pejke i Aca Dinamit pružili dodatnu pomoć oko zombi kadrova. Poruka je više nego eksplicitna – preko bombi i sankcija, uz pomoć političkih elita i tajkuna, do ekonomske okupacije od strane krupnog kapitala. Moderne izrabljivačnice, nalik na nekakve fabrike, u kojima poreski obveznici plaćaju modernog roba i te njihove dohotke koji su minimalni, kao i prava i slobode ponižene i porobljene radničke klase.

A uz put nas sve vreme formatiraju na ćutanje, zatvaraju nam oči pred surovom realnošću, šalju jasnu poruku time što najgore malograđane nagrađuju i privileguju.


Da podsetimo: Veći deo albuma „Bez pardona“ snimljen je u kultnom niškom studiju „Psycho therapy“, novembra i decembra 2016. godine, pod producentskom palicom Nenada Pejčića i uz asistiranje legendarnog Gorana Kostića Koste iz Novembra. Na ovom dugosvirajućem materijalu se nalazi 10 novih pesama, kao i bonus od četiri teme sa maxi singla „Pro et contra“ iz 2002. godine.

Razočarenje nastalo još 2002. godine danas čine – Nikola (bas), Mladen (bubanj) i Saša (gitara i glas).

Album je dostupan na kompakt disku (digipack lux fan edition) kao i na svim relevantnim digitalnim platformama, pod etiketom najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće Take It Or Leave It Records.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva