Kiril Djaikovski, Gru i Bad Copy na 7. LAKE FESTUSviđa ti se? Javi ostalima!
Zbog velikog interesovanja i veoma uspešnog nastupa na prošlogodišnjem Lake Festu i ove godine će publika kraj Krupca uživati u nastupu DJ Kiril Djaikovski& TK Wonder . Pored njih po prvi put na festivalu nastupiće reper Gru, kao i  dobro poznata hip hop trojka Bad Copy!

Kiril Djaikovski, danas je najuspešniji i najcenjeniji muzičar elektronske muzike sa ovih prostora. Njegov stil kombinovanja elektronike i makedonskog etna, kojeg prožimaju uticaji sa celoga Balkana datira od ranih devedesetih i otada uživa samo najbolje kritike. Smatraju ga pionirom "balkanske elektronike".  Kombinujući makedonski etno i elektroniku postao je veoma značajno ime na međunarodnoj muzičkoj sceni.
Na sedmom Lake Festu će nastupiti i legendarni reper GRU kojem će ovo biti povratak na binu sa njegovim starim hitovima. Gru već dugo nastupa kao DJ i pomalo je zapostavio svoju repersku karijeru, ali će publika uz neke novije stvari koje je snimao poslednjih godina biti u prilici da se podseti i nekih starih pesama koje su obiljležile drugu polovinu 90tih godina.

Možda i najpopularniji hip hop sastav iz Srbije dolazi da razmrda sve one koji vole njihove odlične numere. Trio BAD COPY koji čine Ajs Nigrutin, Timbe i Vikler Sky ne treba posebno predstavljati. Ajs Nigrutin i Skaj Vikler su 2008. godine učestvovali u VIP rijaliti programu Veliki Brat. Posle njihovog gostovanja grupa se raspala, a svi su nastavili solo karijeru. Skaj Vikler se 2009. godine povukao sa scene zbog obaveza. 30. avgusta 2012. godine su učestvovali na hip-hop festivalu „Svi kao jedan”, na kom su pevali i pesme sa novog albuma. Oni su obnovili grupu 2012. godine i izdali album “Krigle” 2013. godine.

Sedmo izdanje Lake Festa se održava od 11. do 13. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću. Ulaznice će biti u prodaji početkom jula, cena karte ostaje nepromenjena i ona iznosi 10€ za jedno veče i 25€ za komplet ulaznica. Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Najčitanije

Arhiva