Nultog dana Exita nastupiće Killers i počinje No Sleep FestivalSviđa ti se? Javi ostalima!

THE KILLERS – DAY ZERO 2017 + NO SLEEP FESTIVAL
5. jul 2017. – Exit Festival
Petrovaradinska tvrđava – Novi Sad


Sat polako otkucava i broje se dani do početka ovogodišnjeg Exit festivala. Najbolji evropski letnji muzički festival za 2016. godinu, prema ocenama evropske krovne organizacije za promociju evropske kulture i turizma ’’European Best Destinations’’, krunisao je svoj muzički program jednim od najvećih svetskih bendova današnjice, američkim indie rokerima The Killers. Da kruna bude sjajnija, ovi velikani svetskog gitarskog zvuka nastupiće nultog dana festivala, svojevrsnog ’’prefiksa’’ ovogodišnjeg ’’Summer of Love’’ Exit festivala.

Uz najavljenu riječku indie rock senzaciju Jonathan, Amerikancima će se pridružiti na glavnoj festivalskoj bini Exit festiala još dva benda. Teachers dolaze iz Njujorka i muzički predstavljaju miks funk, indie, elektro i afričke muzike. Iza sebe imaju veliki broj numera i spotova, a upravo su za jedan od najnovijih snimali u Srbiji. Frontmen sastava Bendžamin Bronfman je suprug poznate reperke M.I.A čiji smo nastup imali prilike da gledamo 2011. godine na glavnoj bini Exit festivala. Četvrti bend koji će braniti domaće boje Exit-a, jesu dobro poznati rokeri Van Gogh. Bend postoji od 1991. godine i predstavljaju jedan od najaktivnijih sastava u Srbiji, kako koncertnih, tako i stvaralačkih. Ovaj potencijal i rad benda umeli su da prepoznaju ljudi sa MTV-ja, pa su tako Van Gogh dobili u dva navrata nagradu za najboljeg regionalnog izvođača, 2007. i 2014. godine.

Karte za ovaj veličanstveni događaj koštaju 2.990 dinara za parter, odnosno 4.990 dinara za fan pit. Za one najveće fanove Gold VIP karta košta 12.000 dinara. Takođe, vlasnici i vlasnice kupljenih četvorodnevnih EXIT ulaznica ili kompleta EXIT Avantura i EXIT Summer of Love imaće priliku da kupe svoj Get EXITed dodatak za parter po ceni od 1.490. dinara, s obzirom na to da je prva ograničena količina od 999 dinara rasprodata. Karte su nabavljive na Gigstix prodajnim mestima i na njihovom veb-sajtu.


Svi fanovi elektronske muzike kojima gitarski zvuk sa Main stage-a nije primamljiv, moći će svoj kutak da pronađu na prvom ’’No Sleep Festivalu’’ na Exit-u, odnosno na njegovom nultom danu. Petog jula, No Sleep Novi Sad bina će se na jedno veče preseliti na mts Dance Arenu, gde će boje festivala u festivalu braniti poznata lica elektronske muzike. Prvi među njima jeste legenda tehno muzike i audio-vizuelni čarobnjak, kako glasi jedan od njegovih alijasa, Jeff Mills, koji će prirediti tročasovni set, a odmah za njim tu je i Ellen Allien, poznata nemačka DJ umetnica i vlasnica jedne od najvažnijih tehno izdavačkih kuća, BPitch Control. Pored njih ’’No Sleep Festival’’ upriličiće još i Paula Temple b2b Rebekah, Lag b2b UVB, regionalne tehno heroine Marta i Sugar Lobby i na posletku Dejan Milićević i Marko Milosavljević.

Karte za ovaj elektronski spektakl od 24. maja koštaju 990 dinara, što je 50% manje od finalne cene. Međutim, svi oni i one koji imaju četvorodnevne ili petodnevne ulaznice ili neku od akreditacija za Exit festival moći će da uđu besplatno sa svojim festivalskim narukvicama. Takođe, gitarski fanovi koji će nulti dan provesti uz The Killers i ostale rock bendove, nakon nastupa će svoj after party pronaći upravo na ’’No Sleep Festivalu’’ gde će biti obezbeđen slobodan prolaz.

Ostale informacije možete pronaći na sajtu (www.exitfest.org).Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Najčitanije

Arhiva