Zagrevanje za Punk Rock HolidaySviđa ti se? Javi ostalima!

7.8.2017
WARMUP SHOW PUNK ROCK HOLIDAY 1.7
TOLMIN – SLOVENIJA

Sedmi po redu Punk Rock Holiday festival održaće se i ove godine na starom dobrom mestu na reci Soči, u gradu Tolminu, u Sloveniji, u periodu od osmog, odnosno sedmog, do jedanaestog avgusta. Festival zvanično počinje 8. avgusta i traje četiri večeri, dok će 7. avgusta biti Warmup show na kome će nastupiti legendarni američki punk rock sastav The Offspring, zatim američko-holandski ska-reggae-punk rock manijaci Jaya The Cat, britanski pop pankeri Trash Boat, Kenneths iz Londona i Pigs Parlament kao predstavnici domaćih snaga. Warmup show će se odvijati na glavnoj festivalskoj bini.


The Offspring su žive legende punk rock-a i jedni od asocijativnih bendova ovog muzičkog žanra. Bend koji je obeležio svetsku alternativnu scenu 90-ih i koji je jedan od ikona kalifornijskog zvuka. Iza sebe imaju 9 studijskih albuma, nebrojano singlova, nekoliko EP-jeva, nekoliko video albuma i blizu trideset video spotova. Osvajači su mnogobrojnih eminentnih muzičkih nagrada i za svojih preko trideset godina postojanja učestvovali su u izradi muzike nekoliko filmova među kojima su ’’Betmen zauvek’’, ’’Znam šta ste radili prošlog leta’’, ’’Ajrin i moje drugo ja’’ i mnogi drugi. Jedni su od najzaslužnijih za prodor punk muzike u mejnstrim svet i tvorci su mnogih hitova poput ’’Pretty Fly (for a White Guy)’’, ’’The Kids Aren’t Alright’’, ’’Why Don’t You Get A Job?’’, ’’All I Want’’, ’’Meaning Of Life’’, ’’Self Esteem’’, ’’Come Out And Play’’, ’’Gotta Get Away’’, ’’(Can't Get My) Head Around You’’... Sedmog avgusta na Warmup koncertu na Main Stage-u sedmog Punk Rock Holiday festivala hedlajneri će biti upravo oni – The Offspring.

Sa legendama na binu će tog nultog dana festivala, odnosno koncerta zagrevanja, izaći još nekoliko bendova. Jaya The Cat su američko-holadnski ska-reggae-punk rock sastav koji postoji još od 1998. godine. Za sobom su ostavili nekoliko studijskih albuma i još nekoliko reizdanja istih za izdavačke kuće poput I Scream, Bomber Music, Ring of Fire Records itd. Ovi veseljaci su već nastupali na Punk Rock Holiday festivalu 2015. godine. Britanski pop punk sastav Trash Boat će takođe nastupiti na Warmup-u. Bend je nastao nedavno, 2014. godine. Snimili su tek jedan album pod nazivom ’’Nothing I Write You Can Change What You've Been Through’’ i dva EP-ja. I to je, međutim, bilo dovoljno da steknu široku bazu fanova širom sveta. Još jedan britanski bend će te večeri nastupiti na Punk Rock Holiday-u, a to su Kenneths iz Londona. Domaćini festivala i jedan od poznatijih ex-yu ska punk bendova Pigs Parlament braniće boje Slovenije na Warmup show koncertu. Bend je nastao 2004. godine i kroz svoje energično muziciranje provlače ska, punk, hc i metal deonice i zanimljivim scenskim nastupom nikoga u publici ne ostavljaju ravnodušnim.

Karta za Warmup Show se doplaćuje 20 € i prusutvo je omogućeno isključivo posetiocima i posetiteljkama koji imaju celokupnu festivalsku kartu. U prethodnim godinama smeštajni kapaciteti festivalskog kampa su bili popunjeni već dva ili jedan dan pre početka festivala. Povučeni takvim iskustvom organizatori Punk Rock Holiday festivala uveli su ’’Early Arrival’’ dodatak koji je uključen u cenu Warmup show koncerta. Ova pogodnost startuje u nedelju, 6. avgusta u 8 časova ujutru. Svi gosti koji ne pristižu ranije na festival i koji ne žele da prisustvuju koncertu svoja kamp mesta mogu zauzeti od 8 časova ujutru prvog zvaničnog dana festivala, 8. avgusta 2017. godine.
Nakon Warmup show Punk Rock Holiday 1.7 festivala startuje oficijelni deo festivala na kome će nastupiti brojna velika i značajna imena za punk rock muziku poput bendova Pennywise, Toy Dolls, Propagandhi, 7 seconds, Less Than Jake, Madball, Good Riddance, Face To Face, Ignite, Anti-Flag, The Real Mckenzies, 88 Fingers Louie, Snuff uz mnoge, mnoge druge.

Za više informacija posetiti zvanični sajt festivala - www.punkrockholiday.com.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Najčitanije

Arhiva