Još jedno hardcore veče 10. maja u FestuSviđa ti se? Javi ostalima!

MTA promotions, trenutno najaktivnija hardcore booking ekipa u Srbiji priprema novo dešavanje - "povratak osnovama". 
10. maja će u klubu Fest nastupiti jedan nemački, jedan bugarski i jedan domaći hardcore bend. Bez daljeg odugovlačenja, dajemo reč MTA ekipi koja vas poziva na jedno odlično hardcore veče.

Vraćamo se osnovama!


Cela naša priča počela je tako što smo koncerte radili po principu drugari za drugare. Zato, kad se taman "namestilo" da dva benda prijatelja trebaju koncert u našem kraju, u skoro istim terminima, dileme nije bilo. Uz blage korekcije njihovih planova, skocali smo jedan fin line up za jedno odlično harkor veče.United And Strong - berlinski hardkor bend. Sirov, ali konkretan. Dolaze nam u okviru tur-promocije svog novog izdanja Colorblind, koje izlazi 28. aprila. Kako kažu za sebe preživeli su mnoge bendove, trendove i dizajnirane majice. Dodajmo da su pri tom odvozali koncerte u 22 zemalja i obišli tri kontinenta. Ovi momci su dobro poznati harkor "njuškama" našeg regiona, a Srbiji ih gledamo - po drugi put.

As Orchids Wither - nade bugarskog metalkora. I ovi momci su dobro znani na bugarskoj hardkor sceni, iako tek krče put ka afirmaciji u regionu. Iza njih je pak iskustvo sviranja sa nama dragim bendovima, kakav je i Expectations, a u samo poslednjem polugodištu su stigli da sviraju i sa major bendovima kao što su Caliban i August Burns Red. Dosadašnji kontakt je više nego poitivan, pa hajde da podržimo ove omladince!

Young Husbands - domaći "rokeri", kako se nazivaju. Mi ih više vidimo kao uzdanice alt strane naše hardkor scene. Odlična ekipa koja donosi neophodan diverzitet, ali i kvalitet lokalnom underground miljeu. Slušali smo ih nekoliko puta i svaki put su nas oduvali! Spremaju nam novo EP izdanje, a prvi singl "Man Material" su obogatili i video varijantom koje se već vrti internetima. Krajem aprila odlaze na mini tur po Grčkoj i taman nam se vraćaju pocrneli i spremni da izrokaju ovo beogradsko veče.

Više ništa ne treba dodati, osim da je poseban kuriozitet Festa opuštena bleja pre i posle certa na platou ispred kluba, a lepo vreme u maju garantuje da ćemo moći i da taj element druženja izgustiramo kako tradicije nalažu. Pa, da bude kao nekad (u osam)...

ULAZ: 400 RSD. Prodaja karata na ulazu.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Najčitanije

Arhiva