EXIT Summer of Love 2017Sviđa ti se? Javi ostalima!

6 – 9. jul 2017., Petrovaradinska tvrđava – Novi Sad

Najbolji evropski muzički festival, po mnogim istraživanjima, održaće se i ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. jula. Ovogodišnji Exit festival svom imenu dodao je ’’Summer of Love’’ u čast istoimenog sociološkog fenomena iz 1967. godine koji je bio organizovan od strane mladih ljudi, većinom pripadnika hipi potkulture. San Francisko 1967, Novi Sad 2017, ali ne samo Novi Sad, već i Umag, Temišvar i Budva. Jedna novina i iznenađenje kojim nas je Leto ljubavi 2017. počastilo jeste ’’Get EXITed’’ odnosno ’’nulti dan’’ 5. jula kojim Exit festival zapravo počinje nastupom benda The Killers na glavnoj bini festivala.


Gitarski zvuk ove godine krasiće mnoge bine Exit festivala. Bina koja od početka svog postojanja počiva na instumentalnoj, gitarskoj, bučnoj muzici metal, hardcore/punk i rock zvuka, ’’Explosive stage’’ i ove godine će ugostiti mnoga poznata imena gorepomenutih žanrova. Svoje nastupe su za sada potvrdili velikani engleskog, evropskog i svetskog street punk-a Angelic Upstarts, zatim bend svetskog renomea i vrlo uticajan na poljima svih gorenavedenih žanrova, takođe pankeri sa ostrva, Discharge, deo nemačke ’’Velike četvorke’’ Destruction, američki death metal melodičari The Black Dahlia Murder, švajcarski industrial-symphonic black metalci Samael i Arkona, ruska paganska senzacija. Pored navedenih velikana punk i metal scene, ’’Explosive’’ binu zauzeće još i Acidez, meksički crossover-chaos pankeri, Darko, melodic hardcore/punk bend iz Engleske, Full of Hell, grindcore nojzeri iz SAD-a, Wonk Unit, londonski punk rock, Dordeduh, black metal iz Rumunije, In Other Climes, metalizirani hardcore iz Francuske, White Christ, teksaški r’n’r pankeri, Chronosphere, novotalasni trash metal Atinjani, Thell Barrio, death-latin-core iz Meksika, zatim njihovi sunarodnici sličnog zvuka Armada, najstariji rumunski punk bend Haos i irski melodic alt-metalci Words That Burn. Boje bivše Jugoslavije, za sada, braniće samo domaća Srbija i Hrvatska. Debeli Precjednik, Sentence i Cold-Snap su bendovi iz Hrvatske koji će nastupiti na ’’Explosive’’ bini, dok će na istoj iz Srbije svirati KBO! (Kragujevac), Doghouse (Beograd), Fiskalni Račun (Bečej), Decrepancy (Jagodina), Superhammer (Inđija), Sequence (Senta), beogradski sastavi Sacramental Blood, Quasarborn i Void Inn i domaćini, novosadska crossover senzacija Lazarath i Deathonation.

Gitarski zvuk krasiće i ’’Fusion stage’’. Legendarni engleski i svetski punk bend, iz zlatne ’77 generacije, The Damned nastupiće upravo na Fusion-u. Pored legendarnih pankera na bini ’’Fusion-a’’ naćiće se i Princess Nokia mlada američka reperka u usponu.

Main stage će ugostiti frontmena legendarnog benda Oasis Liam Gallagher-a, zatim Rory Graham-a, poznatijeg kao Rag ’n’ Bone Man i mladog engleskog kantautora Jake Bugg-a. Glavna bina Exit festivala pored gorepomenutih vokalista i instrumentalista ugostiće i bendove i izvođače koji svoj zvuk više oslanjaju na elektronske uređaje i samu elektroniku poput benda Years & Years, sastava Noisia i Foreign Beggars i izvođača Hardwell, Lost Frequencies i Alan Walker-a.

Dance Arena već uveliko puni svoj line up. Na njemu nema gitare i ostalih rokerskih instrumenata, ali ima mogobrojne publike i velikih izvođača poput Paul Kalkbrenner-a, Duke Dumont-a, Robin Schulz-a, Sister Bliss...

Exit festival od 6. do 9 jula je zapravo kruna onoga što je menadžement tim Exit-a nazvao ’’Summer of Love’’, a što zapravo čini serijal festivala u regionu. Prvi od četiri ’’Summer of Love’’ festivala održaće se u Umagu (Hrvatska) 26. i 27. maja pod nazivom ’’Sea Star’’, naredni ’’Revolution’’ je u Temišvaru (Rumunija) od prvog do trećeg juna, dok će se poslednji, nakon Exit-a, već par godina unazad održavani ’’Sea Dance’’ dogoditi u periodu od 13. do 15. jula u Budvi (Crna Gora). Paket ulaznica za celokupno EXIT Leto ljubavi 2017. odnosno za sva četiri festivala iznosi 7.990 dinara do 24. aprila u ponoć. Do tog datuma će redovna cena za sam Exit festival biti 6.490 dinara, a Exit Avantura (Exit Festival + Sea Dance) koštaće 6.990.

Očekuju nas još mnogobrojna imena koja će gostovati na ovogodišnjem Exit Festivalu i u skladu sa tim očekujte više informacija uskoro. Do tada sve detaljne informacije možete naći na sajtu festivala: www.exitfest.org
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Najčitanije

Arhiva