Enbilulugugal: Opskurni deo sceneSviđa ti se? Javi ostalima!

Black noise je kombinacija buke i black metal muzike. Rezultat obično nosi malo sličnosti sa tradicionalnom black metal muzikom i može se smatrati industrial/dark ambient zvukom sa ritmom black industrial-a. Mnogi bendovi ovog žanra su relativno nepoznati i predstavljaju jedan opskurni deo scene. Želeo bih da vas upoznam sa jedim od takvih bendova. 


HC: Kako si došao na ideju da osnuješ ovaj ne tako muzički projekat? U kakvom okruženju je nastao?
Izedis Apirikubabadazuzukanpa:
Jednog mračnog i mrgodnog dana juna 2000. godine bio sam online luzer u Yahoo chat sobi. Dopisivao sam se sa surovim trolom imena Nebiru Namtillaku. Borili smo se zajdeno protiv black metal elitista. Tada smo odlučili da zapocnemo ovaj stršni projekat koji nema ničeg zajednickog sa black metalom. Projekat je naravno započet u njihovu čast. Tada je bend dobio sopstveni identitet zajebantskog karaktera. Nebiru Namtillaku aka Corey Faulk je preminuo 2015 godine. Čak i ako nije snimio ništa za Enbilulugugal nekoliko godina nedostaje mi.

HC: Samo ime projekta je jako zanimljivo, mračno i neobicno. Sta te je isnpirisalo da nazoves projekat Enbilulugugal i ko je/sta je GoatSerpent?
Izedis Apirikubabadazuzukanpa:
Nebiru, koji je u to vreme čitao Nekronomikon, poslao mi je listu koja se sastojala od 50 imena boga Marduka. Enbilulugugal je ime koje se nalazio na toj listi. Ime je zvučalo jako smešno. Zbog toga smo ga i odabrali. GoatSerpent je bog svega, a Lard Curlyton je njegov sin. Sin GoatSerpenta će vladati Zemljom sa svojim masnim prstima na obaračima sveg oružja na planeti i pri tom ce jesti ekstra hrskavu piletinu. To je sve sto se zna o njemu.

HC: Reci mi sta slusaš privatno i imenuj mi neke bendove/žanrove kojima se oni bave. Zasto ih smatraš vrednim pažnje?
Izedis Apirikubabadazuzukanpa:
Moglo bi se reći da je metal muzika, kao i njeni fanovi, uticala na zvuk Enbilulugugal-a. Voleli smo black metal, ali smo odlučili da isprobamo nešto bučnije i drugačije. Black noise bendovi su postojali i pre nas, ali ja nisam čuo nijedan od tih bendova do tada. Rekao bih da je na Nebiru-a uticao Vlad Tepes svojim načinom sviranja gitare. Slušam bilo kakvu vrstu muzike koja mi zvuči dobro. Dakle skoro sve, ali dosta pop muzike mi ide na živce. Slušam metal muziku svih vrsta, kantri, folk, bluz, rep. Nevažno mi je. Jedina stvar koja je važna jeste ta da mi se svidi. Neki od mojih omiljenih bendova su JB Nelson, Those Poor Bastards, Countess, King Diamond/Mercyful Fate, Motörhead. Mozak mi se upravo ugasio od nabrajanja. :)

HC: Kakvu opremu koristiš pri stvaranju [ANTI]muzike svog benda?
Izedis Apirikubabadazuzukanpa:
Ma, neko jeftino sranje.

HC: Da li nastupate uživo ? Kakva je atmosfera koju pravite prilikom nastupa?
Izedis Apirikubabadazuzukanpa:
Odradili smo jedan nastup u 2014. godini u nekoj kući u Oaklandu u Kaliforniji. Kada smo počeli, bilo dosta ljudi. U roku od 2 minuta soba je bila prazna. Nastavili smo sa svirkom 25 minuta. Tako da je "atmosfera" bila prilicno sumorna. Kasnije smo čuli da nas nazivaju bendom koji proverava zvuk. Jedan momak je uspeo da se provuče i snimi poslednjih 8 minuta seta. Ja sam lezao na podu umirući u tom trenutku. Snimak se može naći na YouTube-u.

HC: Osnovao si netlabel gde je moguće naći čitavu diskografiju benda za besplatno skidanje. Šta te je nateralo na ovaj korak?
Izedis Apirikubabadazuzukanpa:
Od samog početka sam se postarao da Enbilulugugal bude dostupan za preuzimanje sa interneta besplatno. Ja ne mislim da iko treba da plati za noise muziku u mp3 formatu, tako da ni Enbilulugugal nije izuzetak. Bez obzira na to šta neko kaže, nije teško napraviti noise. SaGoatan Arhiva takode je domaćin za različite sporedne projekte drugih članova benda. Uz to vodim i Dark Roots netlabel pod nazivom Death Roots Syndicate i suvlasnik sam Skull Dungeon-a, etikete za sve vrste sjebanih sranja. To je kao neka vrsta ponovnog radjanja moje stare etikete, Dipsomaniac Records-a. Sada radim sa prijateljem na preporodu moje stare etikete, No Tomorrow Productions. On je poznat kao LARDMONGER u Enbilulugugal-u i vredan član nove postave.

HC: Ukoliko postoji budućnost za Enblilulugugal kakvi su tvoji planovi za nju? Neki novi album/kompilacija ili nešto sasvim drugačije?
Izedis Apirikubabadazuzukanpa:
U pripremi su mnoga izdanja. 9.9.2016 izdaćemo 5. album. Nazvaćemo ga "LOS BLACK NOISE MARIACHI'S". Članovi koji rade na tom albumu su TheBoogeyman iz Insanity, Cuerpo na bubnjevima, GoatRapist iz Clotted Memories na guitari, LardMonger iz Stilnox-a za bass gitarom i ja kao vokal. Planirani su neki demo snimci, splitovi i jos neka sranja. Enbilulugugal neće umreti dok ne umrem ja.

Intervju pripremio Lazar MilovanovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva